housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Commissaris van de Koning in Loon op Zand


Donderdagmiddag 14 april was de Commissaris van de Koning (CdK) Wim van de Donk op werkbezoek bij gemeente Loon op Zand. Het was precies 5 jaar geleden sinds zijn laatste werkbezoek aan onze gemeente. Hij sprak onder meer met het college en de fractievoorzitters over actuele onderwerpen die de provincie en de gemeente raken.  

Het programma bestond verder uit een bezoek aan Van Gastel Shoes, specialist in kinder- en damesschoenen, in Kaatsheuvel. Ruim 150 jaar geleden richtte Pieter Wijdemans in Kaatsheuvel zijn eerste schoenfabriek op. Inmiddels is Van Gastel Shoes uitgegroeid tot een toonaangevende producent en marktleider van Nederland in kinderschoenen. Met al 5 generaties ervaring en expertise op het gebied van design, comfort en duurzaamheid.

Daarna bezocht men Het Witte Kasteel in Loon op Zand, een mooi voorbeeld van een succesvol burgerinitiatief. Familie de Pundert heeft het Kasteel in 2013 geschonken aan de Stichting Het Witte Kasteel. Het doel van de Stichting is het behoud van het cultureel erfgoed in het algemeen en van het Witte Kasteel te Loon op Zand, met de daarbij behorende gebouwen en tuinen. Samen met een groot aantal vrijwilligers heeft de Stichting het kasteel, de bijgebouwen en de tuin helemaal opgeknapt. Dankzij deze enorme inzet kon het kasteel op 19 september 2015 een mooie nieuwe start maken.

“Ik heb veel ontwikkelingen gezien in Loon op Zand. Indrukwekkend wat er allemaal is gebeurd in 5 jaar tijd”, aldus Wim van de Donk aan het einde van zijn werkbezoek. 

mill-tailormade association-rosy