housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Camper of caravan voor de deur, mag dat?


Niet alleen vakanties staan voor de deur, maar regelmatig ook de camper, caravan of vouwwagen. Een goede vakantie begint met een goede voorbereiding. Het inladen van je kampeermiddel hoort daarbij. En bij thuiskomst volgt uiteraard de schoonmaak. Zorg dat dit geen parkeeroverlast geeft voor andere buurtbewoners. Dan is het ook gezelliger thuiskomen.

De caravan, camper of vouwwagen mag maar een paar dagen op de openbare weg staan. Hoeveel dagen is afhankelijk van het seizoen. Het kampeerseizoen loopt van mei tot en met september. In deze periode  mag een kampeermiddel niet langer dan 7 achtereenvolgende dagen op de openbare weg geparkeerd staan. Buiten het kampeerseizoen (de maanden oktober tot en met april) is dat  3 achtereenvolgende dagen. Dit verbod geldt ook voor aanhangers, bouwketen et cetera.

De regels staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Voorkom een boete en ergernis

Het parkeren van kampeermiddelen op de openbare weg gaat ten koste van de beschikbare parkeerruimte in de straat.  Staat uw caravan, camper of vouwwagen er langer dan is toegestaan dan kan de gemeente handhavend optreden. De buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s) houden toezicht op de naleving van deze regels. In geval van een overtreding kan een boete volgen  Of kan uw kampeermiddel zelfs worden weggesleept. 

Voorkom een boete. Zorg ervoor dat uw kampeermiddel niet langer dan het toegestane aantal dagen op straat staat. Daarmee voorkomt u bovendien overlast en ergernis in de buurt.

mill-tailormade association-rosy