housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Campagne gele kaart gestart als proef


Maandag 8 juni informeerden wij iedereen in de gemeente Loon op Zand over de start van de gele kaart campagne. Deze campagne start als proef om de overlast van verkeerd parkeren te verminderen. Lees het artikel hier terug. Hierop ontvingen wij veel reacties.

Verzamelen reacties

Wij riepen op om uw wijk aan te melden als u aan de slag wilt met deze campagne. Wij hebben enkele aanvragen ontvangen en deze worden besproken met buurtpreventie, politie en handhaving. Wij kregen echter ook reacties binnen met het verzoek straten aan te passen, groene stroken om te vormen tot parkeerhavens of meer parkeerruimte te maken.

“We zijn blij met alle signalen die wij over het parkeren ontvangen. Met sommige suggesties en ideeën gaan we aan de slag. Maar soms is er niet direct een oplossing. We kunnen geen huizen slopen of al het groen weghalen om het teveel aan auto’s een parkeerplek dichtbij te geven”, aldus wethouder Gerard Bruijniks.

“Sommige verzoeken voor meer parkeerplekken die al zijn afgewezen, nemen we niet opnieuw in behandeling. Hier is al goed naar gekeken. Nieuwe ideeën en suggesties bespreek ik met mijn collega’s en als er ruimte is binnen het parkeerbeleid, dan nemen we persoonlijk contact op met de melder. Intussen willen we nog steeds voorkomen dat auto’s dubbel geparkeerd, op de stoep, boven putdeksels van bluswater of in een bocht staan. We gaan dus wel door met deze campagne.”

Aftrap in Loonse Vaert

Gisteren gingen de wethouder, handhavers en buurtpreventie in gesprek met buurtbewoners in de wijk Loonse Vaert. Verkeerd geparkeerde auto’s kregen een gele kaart. In gesprek bleek dat een aantal inwoners niet helemaal op de hoogte zijn van de parkeerregels. In de afbeelding zie je wat wel en niet mag.

mill-tailormade association-rosy