housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Burgemeester Hanne van Aart plaatst wensen van leerlingen Van Haestrechtcollege voor 2030 in “Global Goals Tijdscapsule”


Op 18 december ontving burgemeester Hanne van Aart om 11:30 uur op het Van Haestrechtcollege aan de Vossenbergselaan in Kaatsheuvel de “Global Goals Tijdscapsule” van Vereniging van Nederlandse Gemeenten International (VNG International).  

Leerlingen van brugklas BK1a van het Van Haestrechtcollege boden hun wensen voor 2030 voor de “Global Goals Tijdscapsule” aan. Hanne van Aart plaatste alle wensen, samen met haar eigen wens voor 2030, in de tijdscapsule. 

Schoolproject duurzaamheid

Het schrijven van de wensen maakt deel uit van een project over duurzaamheid. Dit project krijgen de leerlingen aangeboden in het kader van de “Global Goals”, een initiatief van de Verenigde Naties. Burgerplatform Stichting Wereldgemeente Loon op Zand zorgt in gemeente Loon op Zand voor de uitvoering van de “Global Goals”. De stichting gaf het schoolproject en de lessen mede vorm en zorgde ervoor dat de “Global Goals Tijdscapsule” naar Loon op Zand kwam.

De “Global Goals Tijdscapsule”

VNG International ondersteunt gemeenten namens de Verenigde Naties met de “Global Goals gemeentecampagne”. Als onderdeel van de gemeentecampagne reist de “Global Goals Tijdscapsule” door ons land. In deze capsule verzamelt VNG International persoonlijke wensen en dromen van gemeentelijke bestuurders, betrokken inwoners en leerlingen over hoe onze wereld er in het jaar 2030 uitziet. 

Gemeente Loon op Zand = Global Goals gemeente

Gemeente Loon op Zand ondersteunde eerder de Millenium doelstellingen. De gemeenteraad besloot in oktober 2017 ook de 17 “Global Goals” te ondersteunen. Vanaf dat moment is gemeente Loon op Zand een “Global Goals” gemeente. Voorbeelden van de “Global Goals” doelstellingen zijn: laten verdwijnen van extreme armoede, verminderen van ongelijkheid, tegengaan van klimaatverandering en verduurzaming van de economie. 

mill-tailormade association-rosy