housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Buiten sporten wordt voor kinderen weer toegestaan


Vanaf 29 april mogen kinderen tot en met 18 jaar onder begeleiding buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

 De sportverenigingen en buurtsportcoaches zijn al aan het kijken hoe ze dit kunnen organiseren. Binnensportverenigingen onderzoeken of en hoe ze hun trainingen buiten kunnen doen. De gemeente denkt daarin mee.

 Niemand mag wedstrijden of competities organiseren, de douches en kantines blijven gesloten en ouders wordt verzocht zo veel mogelijk weg te blijven. Verenigingen die vanaf 29 april sportmogelijkheden aanbieden, vertellen dat zelf aan hun jeugdleden.

 “Fijn dat de jeugd over een paar dagen weer mag gaan sporten!”, zegt wethouder Sport Frank van Wel. “We snappen dat ook ouders daar blij mee zijn. Maar laat de organisatie aan de sportvereniging over, volg hun instructies op de voet en ga vooral niet kijken langs de lijn, zoals u dat misschien gewend bent. Wees daarin alstublieft gedisciplineerd anders is het snel weer uit met de pret. Die anderhalve meter tussenruimte en het verbod op samenscholingen blijft heilig, daar moeten we op blijven toezien.”

mill-tailormade association-rosy