housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Basisonderwijs en kinderopvang starten vandaag weer


Vanaf vandaag gaan de basisscholen in de gemeente Loon op Zand voor alle kinderen weer 50% open. Behalve als kinderen – of één van de gezinsleden – gezondheidsklachten hebben. Per dag zijn er andere groepen op school. Kinderen kunnen ook weer naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan. 

Een speciaal dankjewel

De leerkrachten, kinderopvangmedewerkers en gastouders ontvingen vandaag een attentie van de gemeente. Met een begeleidende wenskaart bedankte wethouder Jan Brekelmans iedereen voor hun veerkracht, inzet en motivatie. Maar hij gaf ook de belangrijke boodschap mee dat we er helaas nog niet zijn. Niemand van ons kan voorspellen wanneer we weer teruggaan naar het echte “normaal”. Hij riep daarom op om elkaar te blijven steunen en vol te houden.

Kinderen Klimop op andere locatie

De kinderen van de Klimop in Kaatsheuvel gaan vandaag niet meer terug naar hun eigen school. Ze krijgen tot aan de zomervakantie van 2021 les in De Westkant. 

“Het lege schoolpand van de Klimop kan dan gesloopt worden. En vervolgens wordt op dezelfde plaats de nieuwe Berk gebouwd", schetst Gerard Bruijninks, wethouder van de gemeente Loon op Zand. “Carree Architecten uit Zaandam heeft het voorlopig ontwerp voor het duurzame schoolgebouw aan de Berndijksestraat - tussen de Anjer- en de Asterstraat - gemaakt. Door de buurt is hier enthousiast op gereageerd. De nieuwe basisschool De Berk opent in augustus 2021 haar deuren. De 220 leerlingen van de fuserende Klimop- en de Theresiaschool krijgen dan vanaf hier les.” 

Tot slot

Voorlopig gaan de basisschoolkinderen voor 50% weer terug naar school. Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen met een kwetsbare thuissituatie loopt de noodopvang nog steeds ongewijzigd door. Het is nu nog niet bekend wanneer de coronamaatregelen nog verder versoepeld worden. 

mill-tailormade association-rosy