housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Afval Scheiden Loont: PMD-afval


Wist u dat ons restafval voor ongeveer 63% uit PMD bestaat? We zamelen Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen (blik) en Drankkartons apart in. Zo hoeven we het PMD afval niet te verbranden samen met het restafval. Dit is beter voor het milieu en kost minder geld. Ook houdt u meer ruimte over in uw restafvalcontainer voor echt restafval. 

Wat gebeurt er met het plastic afval?

Na inzameling sorteert een plasticafval verwerkingsbedrijf het plastic afval en maakt het geschikt voor hergebruik. Zo maken ze van gerecycled plastic bijvoorbeeld kledinghangers en nieuwe frisdrankflessen.

Hoe recyclen ze drank- en zuivelpakken?

Een drankkarton bestaat uit verschillende lagen: aan de binnenkant zit plastic of aluminium. Na inzameling  scheiden ze dit laagje van het kartonnen pak. De afzonderlijke materialen zijn daarna bruikbaar als grondstof voor nieuwe producten. Bijvoorbeeld voor emmers (van het plastic) of voor toiletpapier (van het karton). 

Metalen verpakkingen 

Blikjes en andere metalen verpakkingen sorteert het verwerkingsbedrijf en ze smelten het om voor hergebruik. Gerecycled metaal gebruiken ze voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld voor nieuwe blikjes, voor bouwmetaal of voor scheermesjes. 

Instinkers: chipzakken, doordrukstrips van medicijnen, spuitbussen, vijverfolie en piepschuim mogen niet in de PMD-zak. 

Afval Scheiden Loont

Graag brengen we de komende weken de voordelen van afval scheiden bij u onder de aandacht. Want: “Afval Scheiden Loont!”.  Kijk voor meer informatie op www.loonopzand.nl/afvalscheiden 

 

mill-tailormade association-rosy