housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Afval Scheiden Loont: oud papier en karton


Oud papier is geen restafval. Het wordt verwerkt tot nieuw papier. Papier wordt gemaakt van hout. Door het recyclen van papier hoeven er minder bomen te worden gekapt. Daarom is het beter voor het milieu om oud papier apart in te zamelen. 

Wat moet er bij het oud papier?

Oud papier en karton bestaat uit papieren verpakkingen, karton en kranten, tijdschriften, folders en boeken. Ook enveloppen (met venster) en papieren draagtassen mogen bij het oud papier.  HygiĆ«nisch en sanitair papier horen niet bij het oud papier. Dit zijn bijvoorbeeld tissues, toiletpapier en keukendoekjes. Ook papier of karton met verf-, olie- of voedselresten (bijvoorbeeld een pizzadoos met vetvlekken), horen niet thuis bij het oud papier. 

Waar kan ik terecht met mijn oud papier en karton?

Oud papier en karton doe je in de container met de blauwe deksel. Deze legen we eens per vier weken. Woon je in een appartementencomplex? Dan doe je je oud papier en karton in de ondergrondse container. Ook bewoners van andere woningen kunnen per 1 februari 2018 gebruik maken van de ondergrondse papiercontainers!

Kijk voor meer informatie op www.loonopzand.nl/afvalscheiden 

mill-tailormade association-rosy