housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Afval Scheiden Loont: Glas en textiel


Glas en textiel halen we niet bij je thuis op. Zowel glas als textiel breng je naar een verzamelcontainer bij jou in de buurt.

Glas

Er zijn twee soorten glas: flessenglas (zoals wijnflessen en jampotten) en vlakglas (zoals vensterglas en autoruiten). Flessenglas gooi je in de glasbak. Vlakglas breng je naar de milieustraat. Let op: kapotte (thee)glazen, ovenschalen, aquariums en vazen mogen niet in de glasbak, maar horen bij het restafval.

Een glasverwerkingsbedrijf maakt het glas schoon en verwijdert de deksels met een magneet. Ook verwijderen ze kurken en etiketten. Daarna smelten ze het glas voor hergebruik. Vlakglas verwerken ze samen met nieuw glas tot nieuw vensterglas. Glas kunnen ze oneindig recyclen. 

Textiel

Draagbaar of goed textiel, maar ook kapotte en versleten textiel moet in de textielcontainer. Ook accessoires zoals schoenen, riemen, tassen, handschoenen en petten mogen erbij. Breng je textiel in een gesloten zak naar de textielcontainer. 

Textiel van goede kwaliteit gaat naar een kringloopwinkel of sturen we naar een ander land. Kapot textiel haalt een textielverwerkingsbedrijf uit elkaar. Hiervan maken ze nieuwe kleding, maar ook isolatiemateriaal, dekens en vloerbedekking. Verspreid door de gemeente vind je containers waar je textiel naartoe kunt brengen. 
Kijk voor meer informatie op www.loonopzand.nl/afvalscheiden 

mill-tailormade association-rosy