Ga naar de homepage

Een juiste manier van afval scheiden is goed voor het milieu én zorgt voor lagere kosten. Zo goed mogelijk afval scheiden is daarom belangrijk. Als u uw afval gescheiden inlevert, houdt u veel ruimte over in uw restafvalcontainer. Daarom halen we het restafval één keer per vier weken bij u op. Hiernaast bieden we extra mogelijkheden voor het inleveren van uw andere afval.

Dit is er veranderd

Accordion item is ingeklapt

Sinds 1 februari 2018 hebben we een aantal zaken veranderd. Wat veranderde er precies? 

Meer voorzieningen in de wijk

  • We hebben meer textielcontainers en verzamelcontainers voor luiers.
  • In de papiercontainers bij appartementencomplexen kunnen sinds 1 februari 2018 alle inwoners van gemeente Loon op Zand hun oud papier en karton kwijt. Er is geen milieupas nodig om de containers te openen.
  • Op dit kaartje  ziet u waar in de gemeente containers staan voor luiers, textiel, papier en glas. 

Herbruikbare afvalstromen halen we vaker op

  • Bij appartementencomplexen zamelen we PMD-afval (plastic verpakkingsafval, metalenconserven (blikjes) en drankkartons) wekelijks in.

Accordion item is ingeklapt

Op dit moment verdwijnt in Loon op Zand jaarlijks gemiddeld 166 kilo afval per inwoner via de container met de grijze deksel in de verbrandingsoven. Dat is zonde. Maar liefst 91% van dit afval kan worden hergebruikt. Zo goed mogelijk afval scheiden is daarom belangrijk. Als u uw afval gescheiden inlevert, houdt u veel ruimte over in uw restafvalcontainer. Daarom halen we het restafval sinds 1 februari één keer per vier weken bij u op. Er zijn wel er extra mogelijkheden voor het inleveren van uw andere afval.

Accordion item is ingeklapt

Lees op de pagina Afvalsoorten meer over afval.

Accordion item is ingeklapt

Sinds begin 2018 heeft de gemeente Loon op Zand drie Afvalcoaches. De Afvalcoaches helpen u graag met al uw vragen over afval en over afval scheiden.  Bijvoorbeeld: wat mag er allemaal bij het plastic verpakkingsafval? Waarom zamelt de gemeente op deze manier in? En hoe kan ik mijn afval beter scheiden? 

Daarnaast controleren de Afvalcoaches op naleving van de regels op het gebied van afval. We vinden het namelijk belangrijk dat al het afval in de juiste bak terecht komt. Afval scheiden loont!

De Afvalcoaches lopen op verschillende dagen en tijdstippen in de wijk rond en zijn beschikbaar voor vragen. U herkent ze aan hun gele hesje met de tekst ‘Afvalcoach’ erop.

Accordion item is ingeklapt

In januari 2018 ontving u van ons een brief met informatie over de nieuwe manier van afval inzamelen. U kunt hier de nieuwsbrief Afval scheiden loont nalezen. 

Accordion item is ingeklapt

Heeft u een vraag over de nieuwe manier van afval scheiden? Kijk of uw vraag in het overzicht van veelgestelde vragen staat.