housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

750 kaarsjes: gemeente Loon op Zand is jarig!


Volgend jaar viert de gemeente Loon op Zand haar 750 jarig bestaan. Tijd voor een feestje! De Stichting 750 jaar gemeente Loon op Zand nam dit jaar het initiatief een jaarprogramma te maken voor, door en mét onze inwoners om dit samen te vieren. 

Veel te doen en te beleven

Op www.750jaarloonopzand.nl staan alle activiteiten genoemd. De gemeente is nu al trots op alle initiatieven, de stichting, de verenigingen, ondernemers en inwoners die samen 2019 tot een extra speciaal jaar gaan maken.

Bijzonder jaar

Het bestuur van de gemeente kijkt dan ook uit naar dit bijzondere jaar. Burgemeester Hanne van Aart: “Als ik die zeveneneenhalve eeuw goed tot me laat doordringen, denk ik aan alle miljoenen mensen die gedurende die jaren hun sporen hier hebben achtergelaten. 750 jaar Loon op Zand is voor mij dan nog méér dan een feestje. Het nodigt ook uit tot bezinning. Het prikkelt tot nadenken over een vraag als ‘Doen we het goed(e) samen?’. Mede daarom vind ik de manier waarop we volgend jaar gaan feestvieren ook zo geslaagd. Alle festiviteiten die volgend jaar plaatsvinden zijn door inwoners zelf bedacht en vormgegeven. Het is mooi om te zien hoe er constructief door iedereen wordt meegebouwd aan een jaar lang feesten.”

Samen herinneren en vooruit kijken

De aftrap van dit mooie jaar vond al in 2018 plaats met een kindercanon en een leskist voor de basisscholen en het magazine BuitenGewoon Loon op Zand, speciaal in het teken van 750 jaar. Wethouder Kees Grootswagers: “We kijken uit naar een mooi jaar, met feestelijke activiteiten waarbij alles draait om sámen vieren. Extra mooi vind ik dat we bij alle evenementen de eeuwenoude culturele waarden meenemen en deze samen herinneren. Ook kijken we nadrukkelijk naar de toekomst waar we hopelijk de mooie evenementen terugzien die in dit bijzondere jaar gaan ontstaan.”

mill-tailormade association-rosy